KAUNEUTTA KESÄÄSI! 

Ennätyslämmin kesä on jo kypsässä iässä, mutta ei suinkaan ohitse. Nyt on nautinnon ja kesän ihanuuden aika. Vaikka kuivuus on kurittanut monia kasveja, silti on paljon kauneutta ja kukintaa. Onkin tärkeää ottaa huomioon jo kasvivalinnoissa nämä säiden ääripäät, sateet ja helteet. Kasvimaailmassa löytyy paljon valinnanvaraa ja juuri sopivia kasveja joka säähän ja jokaiseen puutarhan kolkkaan. Nytkin huomaan, että on paljon kasveja jotka jopa nauttivat tästä helteestä ja kuivuudesta. Olen jo naureskellut ryhtyväni laventeliviljeliäksi, niin hyvin ne kukkivat tällä hetkellä. Monimuotoinen ja runsaslajinen puutarha kestää nämä säiden vaihtelut ja kukoistusta riittää, vaikka emme voikaan ennustaa tulevien vuosien säävaihteluita. 

 Otan mielelläni uusia pihasuunnitelmia ja niiden kartoituskäyntejä sekä neuvontakäyntejä vastaan elokuun loppupuolelta lähtien. Seuraavat vapaat kartoitus- ja neuvonta-ajat löytyvät elokuun lopusta.  Ota yhteyttä ja kysy lisää! Kysyntä näyttää olevan tänä vuonna erityisen vilkasta, joten tilanne muuttuu joka päivä.  Kannattaa siis olla nopea ja varata aika. Jos tarkoituksenasi on toteuttaa pihan rakennus tai muutos keväällä 2022, suunnitelma kannattaa teettää talven aikana. Kevään koittaessa suunnittelu on jo myöhässä, jos haluaa saada tekijät ja tarvikkeet ajoissa paikalle. Talven aikana tehtäville suunnitelmille kartoituskäynnit tehdään syksyllä. 

Aavistelin jo keväällä, että tästä tulee kaikkien aikojen puutarhakesä, sillä puutarhanhoidosta ollaan innostuneempia kuin koskaan aiemmin. Ja näin siinä kävi. Viime vuosi oli haasteellinen, mutta samalla huomasimme, kuinka suuri merkitys onkaan luonnolla ja omalla puutarhalla sekä kodilla. Saimme siitä virkistystä, lohtua ja toivoa. Puutarhaa voi harrastaa niin monella tavalla ja juuri omannäköisesti. Joillekin riittää parveke tai terassi ja joku meistä haluaa kunnon kasvimaat ja suuren puutarhan. Uskon, että puutarha on siksikin niin suosittu ja mukava harrastus, sillä sitä voi harrastaa juuri niin kuin haluaa. Tämän olen halunnut huomioida myös Pihasyreenin toiminnassa ja kaikki palvelut räätälöidään aina asiakkaan tarpeen mukaan yksilöllisesti. Joskus riittää pieni neuvontakäynti ja joskus taas tarvitaan yksityiskohtaista ja laajempaa suunnittelua. 


Jos kaipaat apua, pientä tai suurta, Pihasyreenin palvelut ovat käytettävissäsi. Ota rohkeasti yhteyttä, niin mietitään yhdessä haaveillesi ratkaisuja.

Soita, laita sähköpostia tai täytä yhteydenottolomake, niin kerron lisää. Yhteystiedot löydät täältä.


Aurinkoa ja iloa puutarhakevääseen! 


P.S. Jos kaipaat puutarha-aiheista lukemista Versoja Vaahteramäeltä -blogi kannattaa ottaa seurantaan. Siellä jaan ilmaiseksi vinkkejä ja ajankohtaisia neuvoja puutarhan hoitoon ja kasveihin liittyen.