kuutamohortensia / Hydrangea paniculata ´Praecox`

PIHASYREENIN SYKSY

 

Ihana kesä alkaa pikkuhiljaa kääntymään syksyksi. Mutta vielä on kasvukautta jäljellä ja hyvä aika puutarhan pieniin ja suuriin muutoksiin. Syksyllä on hyvä istuttaa uusia kasveja, koska luonto auttaa yleensä kastelussa. Kasvit ehtivät juurtua syksyn aikana ja ovat valmiina uuteen starttiin ensi keväänä. 

Tämä syksy alkaa hieman epävarmoissa merkeissä ja kodista on mukava tehdä turvasatama kaiken keskellä. Puutarhassa puuhailu on turvallista ja se myös lieventää stressiä sekä tuo iloa ihan arkipäiviinkin. Puutarhaa voi harrastaa työpäivien päätteeksikin ja pienikin hetki puutarhassa virkistää ja voimaannuttaa. Kannustan omassa työssäni ja omalta pieneltä osaltani asiakkaitani puutarhan ja luonnon pariin. Kun me hoidamme puutarhaa, puutarha hoitaa samalla myös meitä. 

Haluan olla apuna pienissä ja suurissa puutarhasi pulmissa. Neuvontakäynti tai istutussuunnitelma voivat olla hyvä keino päästä eteenpäin puutarhan ´tenkkapoo`-tilanteista. Laajemmat pihasuunnitelmat puolestaan auttavat hahmottamaan koko puutarhan muutoksen tai rakentamisen kerralla, mutta toteutuksen voi halutessaan pilkkoa helposti myös osiin, kun kokonaistavoite on tiedossa. 

Pihasyreeni haluaa auttaa puutarha-asioissa yksilöllisesti ja juuri sen verran kuin apua tarvitaan. Ota rohkeasti yhteyttä ja kerro, millaista apua mahdollisesti kaipaisit. Mietitään sitten yhdessä, olisiko neuvontakäynti, istutussuunnitelma, luonnossuunnitelma vai koko pihaa koskeva toteutussuunnitelma paras vaihtoehto juuri sinulle. Jos tarvitset lisäksi puutarhan toteuttajaa tai taimia, suosittelen mielelläni yhteistyökumppaneitani. 

Pihasyreeni syksy:

-        VAPAITA PIHASUUNNITTELU- JA NEUVONTAKÄYNTIAIKOJA LÖYTYY VIELÄ KOKO SYKSYLLE. Jos siis suunnittelet puutarhamuutoksia loppukesään tai syksyyn kannattaa ottaa yhteyttä, esim. yhteydenottolomakkeen avulla.  

-    Jos pihanrakentaminen on suunnitelmissa ensi vuodelle, kannattaa pihasuunnitelma teettää talven aikana. Keväällä on yleensä todella vaikea saada enää pihasuunnitelmaa kovin nopealla aikataululla. 

-          Yhteyden saa parhaiten sähköpostin tai yhteydenottolomakkeen kautta. Muista, että Pihasyreenin palvelut räätälöidään jokaiselle asiakkaalle sopiviksi. Kysy rohkeasti apua ja neuvoa sekä suurissa että pienissä puutarhasi pulmissa.

-     Kaikki sovitut ajat on mahdollista siirtää tai perua, jos yleinen tilanne tai oma tilanteesi muuttuu.

-    Asiakaskäynneillä toimin erityistä varovaisuutta noudattaen. Kaikki asiakastapaamiset tapahtuvat vain ulkona ja turvaväli huomioiden. Käynneistä laskutetaan jälkikäteen sähköpostin välityksellä ja kaikkea muutakin paperien käsittelyä vältetään mahdollisimman paljon.  Tulen asiakaskäynneille vain täysin terveenä ja toivon, että tapaaminen siirretään, jos asiakkaalla on pieniäkään flunssan oireita. Tarvittaessa suojaudun maskilla asiakaskäynnin ajan. Mainitsethan aikaa sovittaessa toiveesi maskin käytöstä. 

-          Pihasyreenin kotisivuille ja facebook-sivuille tulee säännöllisesti vinkkejä puutarhan ajankohtaisista asioista.

-     Huomasithan, että Pihasyreeni tarjoaa myös etäpalveluita. Niistä voit lukea lisää täältä: Etäpalvelut


Myös Versoja Vaahteramäeltä -blogi kannattaa ottaa seurantaan. Siellä jaan ilmaiseksi vinkkejä ja ajankohtaisia neuvoja puutarhan hoitoon ja kasveihin liittyen.

 

Aurinkoa, iloa ja terveyttä syksyysi!  ♥ 

Riina 


Soita, laita sähköpostia tai täytä yhteydenottolomake, niin kerron lisää!

       Yhteystiedot löydät täältä.