OIKEIN LEVOLLISTA JA ILOISTA JOULUA SEKÄ 

LÄMMIN KIITOS KAIKILLE ASIAKKAILLE KULUNEESTA VUODESTA! 


TALVI ON PUUTARHASUUNNITELMIEN AIKAA 

Vaikka puutarha vaipuu pikkuhiljaa talviunille, ei pihasuunnitelmien ja puutarhaunelmien aika ole ohi. Talvella on nimittäin paras aika suunnitella ensi kevättä. Joulun seudun Pihasyreeni lomailee, mutta ensi vuoden puolella starttaa uusi kausi käyntiin ja kevät on silloin jo nurkan takana. Palataan silloin asiaan, jos puutarha-asiat mietityttävät ja tarvitset haaveillesi askelmerkkejä.

 Otan mielelläni uusia pihasuunnitelmia ja niiden kartoituskäyntejä sekä neuvontakäyntejä vastaan. Teen talven kartoitus- ja neuvontakäyntejä niin kauan, kun lunta ei ole maassa. Säätähän ei kukaan voi varmaksi ennustaa, siksi kannattaa olla ajoissa.  Ota yhteyttä ja kysy lisää! Kysyntä näyttää olevan tänä vuonna erityisen vilkasta, joten tilanne muuttuu joka päivä.  Kannattaa siis olla nopea ja varata aika. Jos tarkoituksenasi on toteuttaa pihan rakennus tai muutos keväällä 2022, suunnitelma kannattaa teettää talven aikana. Kevään koittaessa suunnittelu on jo myöhässä, jos haluaa saada tekijät ja tarvikkeet ajoissa paikalle. Talven aikana tehtäville suunnitelmille kartoituskäynnit tehdään syksyllä. 

Aavistelin jo keväällä, että tästä tulee kaikkien aikojen puutarhakesä, sillä puutarhanhoidosta ollaan innostuneempia kuin koskaan aiemmin. Ja näin siinä kävi. Viime vuosi oli haasteellinen, mutta samalla huomasimme, kuinka suuri merkitys onkaan luonnolla ja omalla puutarhalla sekä kodilla. Saimme siitä virkistystä, lohtua ja toivoa. Puutarhaa voi harrastaa niin monella tavalla ja juuri omannäköisesti. Joillekin riittää parveke tai terassi ja joku meistä haluaa kunnon kasvimaat ja suuren puutarhan. Uskon, että puutarha on siksikin niin suosittu ja mukava harrastus, sillä sitä voi harrastaa juuri niin kuin haluaa. Tämän olen halunnut huomioida myös Pihasyreenin toiminnassa ja kaikki palvelut räätälöidään aina asiakkaan tarpeen mukaan yksilöllisesti. Joskus riittää pieni neuvontakäynti ja joskus taas tarvitaan yksityiskohtaista ja laajempaa suunnittelua. 


Jos kaipaat apua, pientä tai suurta, Pihasyreenin palvelut ovat käytettävissäsi. Ota rohkeasti yhteyttä, niin mietitään yhdessä haaveillesi ratkaisuja.

Soita, laita sähköpostia tai täytä yhteydenottolomake, niin kerron lisää. Yhteystiedot löydät täältä.


Kaunista talvea ja puutarhaunelmia! 


P.S. Jos kaipaat puutarha-aiheista lukemista Versoja Vaahteramäeltä -blogi kannattaa ottaa seurantaan. Siellä jaan ilmaiseksi vinkkejä ja ajankohtaisia neuvoja puutarhan hoitoon ja kasveihin liittyen.